Fel inställning :-(

Om man ger sig ut på ett pass och tänker "det här är lugnt, det kommer knappt bli jobbigt" så blir det jobbigt jätte snabbt!! Om man  därimot ger sig ut på en runda och tänker "nu fan ska jag springa långt det kommer bli jobbigt med jag kommer klara det" då biter man ihop och kör och inte som idag bestämmer sig för att efter 6km!??
Det var otroligt vacker höstdag här och vi gav oss ut på en runda som skulle bli typ 7km. Vi skulle njuta rakt igenom sa vi, inte springa så fort utan bara njuta!!! Men efter 5km känner jag att jag inte vill springa mer.....knepigt....så vi bestämmer att vi springer en kilometer till och sen går vi i raskt tempo hem. Så blev det men jag vet knappt inte när jag bestämde mig för att börja gå när man har bestämt sig för att springa en viss runda...
Vi hade iallafall en skön stund i höstsolen och vi avverkade iallafall 6km

Härlig rund!!!!!!

Idag hade vi en ganska tuff dag på jobbet, mycket spring och jag var ganska slut i benen och huvudet när jag ringde "bästa springkompisen" för att kolla hur hon mådde. Jag hoppades att hon skulle vara lite dålig och inte vara så sugen på löpning..... Men  givetvis så var hon hur på som helst! Jag vet ju att efter en sådanhär dag på jobbet så finns det inget bättre än en löparrunda fast den är oftast väldigt jobbig att ta sig ut på. Man blir trött på ett positivt sätt efter en löprunda inte helt överkörd som man känner sig efter en tuff dag på jobbet. Vi bestämde att vi skulle springa en lugn runda med inslag av två backar. Så vi gav oss iväg på en runda som vi sprang och småpratade hela tiden. Vi bestämde innan vi gav oss ut att vi var mer än nöjda med att vi faktiskt hade tagit oss ut på en runda, vi skulle inte kolla tiden någon gång under runda utan vi skulle bara njuta av att vi var ute. När vi kom hem så hade vi sprungit 7,2km på 45 minuter och det är ju ganska okej tid fast vi bara njöt hela tiden!
En underbar runda helt enkelt som jag är så nöjd att jag kom ut på :-))))

5km

Idag stod det 5 snabba kilometer. Jag skulle försöka springa 11km/h så länge som möjligt men det insag jag ganska snabbt att det inte skulle bli så länge idag. Kände mig trött redan efter 1km! Drog ner tempot lite men fortsatte. Det var jobbigt men till slut var dessa 5 km över på 28.31, alltså en medelhastighet på 10,6km/h jag får vara ganska nöjd. Jag gick in med lite fel inställning, Typ "det är bara fem kilometer det går snabbt över" och trodde det skulle gå obemärkt över men man måste gå med inställningen att det här kommer bli jobbigt men jag ska klara det!
I morgon har jag planerat att springa med bästa springkompisen men vi får väl se hur det blir med det för hon är nämligen på bröllopsfest nu :-) . Det var ett tag sen vi sprang tillsammans så det vore kul att springa tilsammans.

Oj vilket pass!

När jag gav mig av idag så hade jag inte bestämt mig hur långt jag skulle springa men målet var en längre runda. Jag sprang en runda som jag brukar springa som till grunden är 7 km men jag la till några extra svängar så jag misstänker att rundan slutade på ca 1 mil. Inget märkvärdigt med det! Men....jag hittade tre backar "from hell" som jag inte brukar ta mig an trots att de ligger alldelles utmed med vanliga runda. Dessa tre backar som alla tre är väldigt branta och typ 2-300 meter långa. Jag orkade inte springa uppför hela dessa backar men jag utmanade alla tre backarna och sprang så långt som jag orkade i alla tre. En av dessa backar har jag utmanat tidigare och idag  orkade jag springa lite längre. Det var faktiskt precis att man hann återhämta sig till nästa backe kom. Totalt så var väl inte tempo så högt men jag är mycket nöjd med passet. Jag har ju även kört crosstraining idag så det känns riktigt ordentligt i ben och rumpan. Som jag skrev i mitt tidigare inlägg så tror jag att träningsvärken kommer vara ett faktum i morgon. Härligt!!
I morgon kommer jag ha vilodag!!!

Cross training

Idag var det dags att gå upp tidigt och dra iväg på crosstraining. På morgonen så kör de en lite snällare mot crosstraingen som de har på kvällen som är sten hård. Även om det är så att alla tar sin träning till sin egen nivå även på ett hårdare pass men jag känner ofta då att det är ogenomfört för mig och blir då väldigt omotiverad om det är för hårt för mig. Detta pass var riktigt bra och passade mig perfekt! Detta pass var extra tungt för coremusklerna och det är ju som jag sagt tidigare bra för mig. Detta pass var tyngre än vad måndagens core pass. Nu hoppas jag på träningsvärk i morgon! :-)

7km+styrka

Jag är som jag sagt tidigare inne i en mental svacka det är så tungt att komma iväg. En anledning till det tror jag är att jag har alldelles för MYCKET tid. Jag kan slöa till och ändå hinna med minst tre löpningar i veckan. I dag var den stora diskussionen med mig själv ute eller inne. Inne vann så att jag kunde kära lite styrka också. 7 km på löpbandet 41.40min sprang jag på. Jag hade hoppats på en bättre tid men det var ju även om det var lite så snabbare än 6 min/km, jag blev väldigt trött vid 5km men jag kämpade på. Efter löpningen så forsade svetten bokstavligt ur mig. Jag tog tag i lite nya core övningar så lite mage och lite ryggträning fick avsluta dagens träningspass. Känns så himla bra när man kommer hem! :-)
Jag saknar min Garmin ibland och ibland så är det bara så himla skönt att bara springa utan krav men det är ju kraven man utvecklas av så det där är väl lite dubbelt. Idag var iallafall en sådan dag som jag saknade min klocka.

Morgonpass

Jag är fortfarnde lite ovan vid morgonpass. Men på måndagar brukar jag köra ett corepass de har här på sats. Jag känner att jag är väldigt svag i bålen skulle verkligen behöva få upp lite styrka där. Efter passet så är vi några tjejer som brukar gå och ta en kopp kaffe innan vi fortsätter våra dagar. Alltså kan man summera dessa måndagsmornar som väldigt trevliga. Idag blir det nog ingen löpning för det känns som om jag har en förkylning i kroppen så jag tänker att om jag vilar idag så är den nog bort i morgon

Eskilstuna

Den här helgen for vi till Eskilstuna. Så ytterligare en chans att springa i en stad! Jag har vait lite lat och inte sprungit så mycket osm jag önskat sista tiden. Jag har iallfall klarat 3 ggr i veckan. Förra hösten hade jag varit nöjd med att springa 3ggr helst med tanke att jag även har tränat iallafall ett pass core också. Men nu känns det som jag skulle vilja springa 4ggr i veckan men nu har jga blivit bortskämd med att alltid ha sällskap och nu kan det ibland vara svårt att komma ut om man inte har sällskap. Kommande vecka skall jag försöka få till 4 ggr. Jag ska bli duktigare att springa på dagen.
Idag så kände jag att om jag ska få till 3ggr denna vecka så måste jag ut idag och jag visste att vi skulle bli sena hem. Så vad var allternativet? Jo morgonlöpning. När jag vaknade typ en halvtimme innan resten av familjen så låg jag kvar i sängens sköna värme och laddade lite. Sen hade jag laddat färdigt. Smög mig upp och drog på mig löparkläderna och gav mig ut. Jag hade väl inga direkta ambitioner att springa så långt utan en liten runda innan frukost. Jag har ganska dålig ork innan jag ätit något. Vi campade vid Parken Zoo i Eskilstuna så jag sprang en bit utmed parken och hörde diverse olika djur innanör staketet sen en liten runda in vid stan och sen mot Coop Forum för att handla nybakat bröd och sen tllbaka till husvagnen. Precis när jag kom in i husvagen kom regnet!
När jag kom hem så hade de andra vaknat och var väldigt nöjda med att få nybakat bröd till frukost :-)
Själva rundan var ung. 5km och tiden har jag ingen aning om. Min klocka är ju på lagning och telefonen funderar sådär men just nu känner jag att det är skönt att bara springa, att inte ha en massa tider som man måste prestera utan endast känna hur skönt det är att springa. Eventuellt så springer jag och vår underbara dotter ett lopp den 8 okt mest för att det är kul och för att hon ska känna sig lite peppad att springa. Nu var det länge sedan hon jag sprang tilsammans, fasktiskt ända sen vi var i Rimini, men det är mina absolut bästa springturer. I LOVE HER <3<3<3  

Stolt mor

Idag har jag laddat hela dagen för att ge mig ut att springa. Kände mig jättelat. Ibland är det så trögt. Man hittar så många dåliga ursäkter fast man vet att när man har sprungit så mår man som en prinsessa :-).
Helt plötsligt så ringer vår dotter och berättar att hon sprungit skoljoggen idag och att hon sprungit 11km!!!!! Hur kunde hon orka springa så långt? Jätte duktigt!!!!! Detta gjorde att det kändes som kan hon orka springa en mil så måste ju jag orka det också!!  Så jag ringde till en kompis som inte tidigare sprungit lika mycket som jag så vi bestämde att jag skulle springa typ 5-6km och där skulle hon möta upp mig så skulle vi springa hem. När man kommer till henne så finns en backe "from hell". Jag klarade att springa 1/3 av backen, nästa gång klarar jag mer. Vi sprang hem och sen skjutsade jag hem henne och nu sitter jag i soffan och njuter av att jag iallfall kom ut mycket p.g.a av dotter som överraskade och sprang så himla duktigt!!!

Snabbt

Idag stod det snabbhet och styrka på shemat. Förra hösten så försökte jag orka springa så långt som möjligt i 11km/h förra året vet jag att jag orkade i 22 min innan jag lade ner utmaningen i förmån för något annat. Idag klarade jag inte 22 minuter. Jag vet inte riktigt hur långt jag orkade men jag orkade 3km iallafall. Totalt så sprang jag 5km på 27.48 min. Vilket känns jätte bra för att vara mig. Jag tror jag ska ta upp den där utmaningen igen.
Efter löpningen körde vi ett styrkepass som var utformat för löpare, det var första gången vi körde detta pass men jag tror det var bra. Jag tror vi kommer att försöka köra detta pass en gång i veckan.
Nu har jag krupit upp i soffan och njuter av att känslan av att vara nytränad.Mmmmm

Fortfarande Örebro

Idag kände jag mig lite lat...Var lite osäker på om jag hade ont i min häl eller inte....Ibland kändes det bra ibland dåligt...
Till slut bestämde jag mig för att ta en kort tur iallfall. Vädret var ju fantastiskt och 5km kunde jag dra mig runt på trots att jag kände mig lat. Men ni säkert vad som händer när skorna och löparbyxorna väl är på :-) Då kommer springlusten :-) så det blev lite drygt 7km idag också och även idag visade min telefon 11.2 km/h i medelhastighet vilket även idag känns helt orimligt. Jag blev påmind om att jag även en annan gång när jag sprang i Örebro sprang fantastiskt snabbt men då hade jag min Garmin. Antingen är jag väldigt snabb i Örebro eller så är sateliterna väldigt snabba. Jag tror jag ska ta och springa ett lopp i Örebro :-)
Precis som igår får jag väl sammanfatta det hela med att oavsett hur snabbt jag sprang så var jag iallafall ute på runda som varade lite längre än en halvtimme och det kändes bra.
Jag borde ta milen i veckan som kommer. Vi får väl se vad som händer

Örebro

Idag tog vi husvagnen och drog till Örebro. Det är bra det där med löpning att man liksom alltid kan ha skorna med sig :-)
Tanken var 7.5km idag så när vi kom fram och hade ställt upp vår husvagn så snörade jag på mig skorna och drog ut på en tur. Eftersom vi inte direkt bor i en stad så tycker jag att det är så härligt att springa i stan. Alla som bor i stan tänker nog "tänk att ha ett helt fjäll att springa på" men jag tycker det är så kul att se andra människor och allt annat det finns att se på i en stad. Så man kanske inte kan säga att dessa 7,5 km rusade iväg men det kändes iallafall bra och jag hade massor att titta på och glömde nästan bort att jag blev trött.
Jag har skickat in min Garmin 305 på reparation så nu fick jag använda mig av min telefon som har en likande funktion men jag misstänker att det blev något "vajsing" för den sa att jag hade sprungit 7,5km i 11.5km/h vilket känns som en omöjlighet för mig.
Huvudsaken är ju att jag tog mig ut idag och sprang och var ute typ 40  minuter iallafall :-)

Core

30 minuter core på morgonen


kort pass

Jag har inte riktigt kommit in i det där med morgonpass, dettar emot lite att springa på morgonen men jag vet att jag snart kommer in i det. Det blev ett kort och kanske lite för långsamt pass på 25 minuter på crosstrainern  och passet avslutades med plankan 3*10 sekunder plankan på tå. Jag tycker  plankan är jätte jobbig men jag klarade nästan alla tre repitionerna, nästa gång klarar jag dem!
All träning som blir av är bra träning, idag var tiden lite begränsad så jag är nöjd.
Dessutom så åt jag bra igår ingen skit mat utan som man ska somjag ibland fuskar med men som jag vet att jag mår bra av, så jag får väl satsa på att äta vettigt idag också.

Nya tag

Det är ingen ide att sitta och tycka synd om sig själv bara för att det inte gick som man önskade på tjejmilen. Jag får helt enkelt se till att springa ett seedningslopp i vår och se till att springa under timmen då!
Idag har himlen öppnat sig igen så det blev att ta bilen upp till SATS och ställa sig på löpbandet, 5km blev det. På en helt okej tid 28.49 vilket betyder 10.4km/h eller 5.45 min/km. Det är bra. Drog även på med att armpass. Förra gången jag tränande armar så vaknade jag natt två efterpasset och kunde inte röra min vänster arm, jag kunde inte ens lyfta den ifrån madrassen sådan träningsvärk hade jag:-)! Vi får väl se vad som händer nu. '
i morgon tror jag att jag ska träna och springa 7.5 km, vi får se hur jag känner mig.

Tjejmilen

Nu är den alltså gjord, tjejmilen. Vi var ett helt gäng med tjejer ifrån Sälen som sprang. Trevligt.
Jag är inte nöjd med min mil :-( men det kanske var ett resultat som det här man kunde räkna med men jag hoppades ändå på att det skulle bli bättre. Milen på 1.02.15 så nästa år lär jag väl inte bli seedad om jag inte springer ett seedningslopp såklart och lyckas lite bättre i det.
Det var varmt! Jätte varm och jag springer aldrig mitt på dagen i strålande solsken utan väntar alltid till solen gått ner eller det iallafall är lite svalare i i luften men nu var det jätte varmt. Redan i startfållan så kändes det som man typ skulle få solsting. Jag kände även att jag blev lite(mycket) irriterad på gamla tanter med läppstift som var oseedade men ändå på något sätt lyckats ta sig in i den sista seedade gruppen och sen så måste de gå redan efter 2km vilket gör att jag definitivt inte tror de sprungit milen omkring timmen någon gång. Hur tänker man då? Tror man att man ska klara att springa en mil snabbt bara för at man ställt sig i en lite snabbare startgrupp? Det krävs ju en liten egen insats efter starten , har man glömt den?
För mig gick det bra det första 5km sen började det kännas tungt. Eftersom jag har sprungit milen så många gånge men haft ett upphåll på att springa lite längre så blir känslan så jobbig när man redan efter 5km börjar känna att det är fasiken tungt det här.... Helt plötsligt så blir hjärnan full med negativa tankar och det är inte bra för löpningen. Jag  måste bli bättre på den psykiska biten när det gäller löpning.
Det ska bli skönt att springa ett tag utan krav, vi pratar eofs om ett längre lopp i oktober men nu känns det mest som att om jag ska springa i okt så tror jag det som längst blir en mil (det finns längre lopp också som vi pratat lite om). Jag ser faktiskt fram emot att bara springa! Det har ju känns hela sommaren att snart ska man springa en mil och min häl är inte bra och detta har ju känns lite stressande. Det som är viktigt är ju löpglädjen när allt kommer omkring så är det bara den som är viktig resultaten är mindre viktiga men ibland så får man för sig att det inte är roligt att springa om det går trögt ett tag. Nu har det ju varit ett tag som det har känns trögt så nu måste jag fokusera på glädjen att springa :-)

RSS 2.0