Core

Det är så härligt att börja dagen med ett core pass. Vi brukar vara ungefär samma gäng som kommer på morgonpassen men idag eftersom det är höstlov i resten av Sverige så har vi lite mer turister här uppe i Sälen så idag var det verklgien överfullt på passet och det var många ansikten man inte kände igen. Vi har en ganska liten sal där vi tränar våra pass här på Experuim men det är så otroligt vacker utsikt därifrån. Det är stora panorama fönster som vetter ut mot fjället och just idag så lös solen sådär underbart på hela fjället som förövrigt har en härlig höstklädsel på sig. Underbart att träna med denna utsikt!! Tänk att jag har förmånen att få träna här! Passet var väldigt svettigt och avslutades med fika på ett trevligt fik. Me like!! För övrigt så infann sig en härlig tränigsvärk i ryggen sen ridningen igår :-)

Lite längre pass inne.

Idag var tanken att springa ett långpass ute helst lite längre än 11km men när man vaknade så blåste det ganska mycket och regnet hängde i luften. Jag kände mig täppt i näsan och jag fann alltså många anlednigar till att köra ett kortare pass eller t.o.m hoppa över träningen.....När bästa träningskompisen kom för att vi skulle bestämma om det blev inne eller ute så bestämde vi att vi kör på Sats. När vi kom upp till Sats så kändes förkylnigen värre än tidigare så jag säger att jag tror jag powerwalkar 30 minuter. Men jag började lunka i 9.5km/h och körde så i 30 minuter men kände ganska tidig att jag kommer orka springa längre och helst plötsligt så kunde jag andas hur bra som helst genom näsan !?! Jag tog en kilometer i taget men vid 7 km så bestämde jag mig för att  10kilometer måste det bli. När jag kom till 8km så bestämde jag att 11 km skulle slutmålet bli. Förra året denna vecka hade jag nämligen ett pass som vara 11km så det var det som gjorde att just 11km kändes som ett bra mål. Jag lunkade på och slutade på 11km . Jag hade inte direkt något tidsmål utan det var mer distansen som kändes viktig. När jag kom till slutet av passet så kom det fram en tjej som jag inte känner och tyckte att jag var grym som hade sprungit så länge! Sådant blir man riktigt glad av :-). Tiden blev samma som förra året så jag känner mig riktigt nöjd med dagens tränig nu ska bästa dottern och jag åka iväg och rida islandshäst i två timmar det är ju också träning. Jag vet första gången jag gjorde det så kunde jag knappt gå på flera dagar så vi får väl se hur jag känner mig i morgon :-)

Stegringpass

Idag körde jag ett stegringspass, vilket innebar att jag värmde upp i 10 minuter, sprang 5 min i halvmarathonfart vilket för mig innebär 9km/h sen var det dags för 4 min i milfart alltså 10km/h och sen skulle man springa 2 min i 5km tävlingsfart. Detta skulle man göra två gånger och sen avsluta med 10 minuters nedvarvnig. Jag läste detta pass i Runners World och det stod att det var bra att köra stegringspass som en träning inför framtida halvmaror. Jag har ju halvmara som hägrar i vår så det är väl bara att köra på. Det stod även i tidningen att passet skulle hålla på i 62 minuter men det blev ju "bara" 48 så jag tror man ska köra stegringen tre gånger, jag får göra det nästa gång. Denna vecka har jag ett lång pass kvar helst 11km, vi får se hur det går... Dagens pass kändes iallfall bra så det kommer jag nog köra fler gånger.

Cross training

Har varit iväg och kört crossfit på morgonen. Vi är verkligen att glatt gäng som kör på morgonen :-). Jag känner att jag är väldigt svag i armarna och inte sådär väldigt explosiv men träning ger färdighet. Imorgon kör vi löpning :-)

Höstdag

Idag började jag dagen med core, ett intensivt pass på endast 30 minuter på morgonkvisten. Ett härligt sätt att börja dagen!! Sen fortsatte dagen med lite arbete men när jag kom hem så lös solen så där jätte härligt över fjället och jag tänkte att jag måste nog ta mig ut och njuta i höst solen, suga ur det sista ur hösten. Faktiskt så har första snön kommit men öven hunnit smälta bort... Sagt och gjort på med löparskorna och varmt pannband och gav mig ut.Ganska direkt så kändes det väldigt bra. Jag hade inte riktigt bestämt mig hur långt jag skulle springa men minst 7km men det slutade med 8.7km i en behaglig fart med inslag av två hysteriska backar men allt kändes väldigt bra.Det var väl inte det snabbaste passet jag gjort men ett av det bästa. Jag kände mig glad och lätt i kroppen och sprang och tänkte på en massa andra saker än "gud vad jag är trött", jag menar ibland så är man ju död efter samma sträcka...Jag bara njöt:-)

Dåligt med bloggande betyder inte dåligt med tränanade!!!

Det har ju varit lite dåligt med uppdateringar sista tiden och då kan man ju tro att jag inte har tränat, helst när jag skrev i sista inlägget att jag tyckte det kändes trögt med träningen. Men jag har kämpat på minst trelöppass iveckan av varierande längd och något strykepass.
Inte vet jag om man i en träningsblogg får skriva att man hade lite "hang over" idag efter en kväll med lite mycket vin men så var iallafall verkligheten. Mickis och jag hade pratat om att vi skulle springa ikväll. Jag har redan sprungit tre gånger denna vecka, men vi åkte upp till SATS och jag körde först PW i 30 minuter sen körde vi lite olika styrkeövningar med fokus på att det skulle gå på tid så det blit lite som intervaller. Grymt skönt! I morgonbitti så är det core som gäller

5.6km

Löpningen känns tung nu. Nästan varje pass känns som om jag ska typ dö. Idag sprang min löpkompis och jag till ungarnas fotbollsträning och sen tog vi bilen hem. Jag var jätte trött hela tiden.  När jag tittar i min träningsdagbok från förra året så sprangjag fem gångre den här veckan så det är väl bara att sätta fart då! I morgon ville Bätsa Stumpisen att vi skulle åka iväg och körabackträning, vi får väl se men det låterju bra!

RSS 2.0