Vilodag

Så det här är nog det närmaste rutor/ruter på magen som jag kommer att få :-)


Provade nya skorna

Idag åkte vi ifrån Malmö för att senare under dagen anlända till Göteborg. Oftast när vi campar i Göteborg så står vi på Askims camping och jag har tidigare sprungit utmed havet där och tittat på alla fina villor. Det skulle bli första rundan med mina nya skor :-). Jag hade haft dem på mig hela dagen men då mest suttit still i bilen.
Jag tog iallafall på mig nya skorna och ställde in min Garmin 305 på mini tempo 5.58 och max 5.40. Jag har aldrig använt max tiden tidigare men nu börjar det kännas som om jag ligger på lite för mycket i början för att sedan inte orka fullt ut de sista kilometrarna. Det var skönt att springa i svensk luft sååå mycket syrerikare än en varm italiensk luft, det är skilland att springa i 19 mot 28 grader. På ett ställe så var det en låååång seg uppförsbacke och där mötte jag en annan tjej som vände typ 100 meter innan jag kom fram till backen. Jag märkte att hon sprang liiite  långsammare än mig så då slog tävlingsinnet in och jag bestämde mig för att innan vi var uppe så skulle jag ha sprungit om henne. Sakta men säkert tog jag in på henne och till slut så kom jag om henne. Det kändes som det var första gången jag har sprungit om någon men det är det väl inte men det gav mig lite extra energi ett tag eftersom hon tydligen skulle åt samma håll som jag så jag var tvungen att hålla undan och inte sacka av. Skorna kändes mycket bra möjligtvis lite skav under ena hålfoten av den instoppade sulan, vi får se hur det känns i morgonbitt.
1km   5.47
2km   5.57  Här tror jag det var svårt för klockan att hitta sateliter vilket syns på nästa tid
3km   5.31
4km   5.49
5km   6.01 Här var jag tvungen att stå still en stund för jag fick akut magknip
6km   5.51
800m 5.55
medeltempo 5.50 totltid 39.40 medel bmp 127

Nya skor :-)

Asics gel-Kayano 17 är nu mina och det känns så bra på foten :-).Jag längtar efter att få ge mig ut och springa med dem.
När jag kom till löplabbet så fick jag hjälp av en jätte trevlig och duktig tjej. Jag berättade givetvis om mitt problem om min häl. Hon sa att hon inte trodde att det var hälsporre utan att det var en inflamation i slemsäcken i hälen som var inflamerad. Hon visste direkt vad som var viktigt i en ny sko för att det skulle hjälpa mig att bli bra i min häl. Jag hade givetvis många frågor till henne ang detta men sa att jag givetvis måste gå till en läkare när jag kom hem. När vi diskuterat färdigt och jag hade bestämt mig för dessa härligt turkosa skor att hon bara jobbade halvtid på löplabbet och sen jobbade och var utbildad forexpert. Tänk vilken tur att jag kom försent igår för den tjejen som jag träffade igår och som berättade för mig att de precis skulle stänga var inte denna duktiga tjej :-). Jag köpte även ett par inlägg som jag även kan ha i andra skor och se om det hjälper. Jag hoppas att det inte regnar i morgon och att vi är någonstans där jag kan springa ev Göteborg men man vet aldrig när man campar man kan man var som helst :-)


5 km som skulle ha blivit 6km

Nu har vi anlänt till Sverige. Malmö var vår första anhalt här i Sverige och här skulle jag köpa ny löparskor. Nu har jag vilar min häl 100% i två dagar eftersom vi bara suttit i bilen vilket betyder att man ju är väldigt stilla. När vi anlänt till Malmö så kändes hälen jätte bra :-) och jag planerade att jag skulle shoppa mig ett par nya skor men först planerar jag att springa 6km. Jag var så klok så jag tänkte att det är bäst att springa innan jag börjar shoppa eftersom man kan bli ganska trött i benen av shopping. Så jag drog iväg på en runda. Jag hade planerat en runda utfrån gångvägar jag sett när vi var på väg till campingen men när jag drog iväg så missade jag var jag skulle vika av så jag fick fortsätta utmed vattnet. Jag brukar gilla att springa utmed vattnet men jag hatar att springa i blåst och här ligger ju havet precis utanför så jag hade planerat att springa i en lummig park men så blev det alltså inte. De första typ kilometrarna gick bra men sen så tyckte jag att det känders tungt. Jag är en vanemänniska när det gäller löpning så alltid när jag ska prova nya rutter så tycker jag att det är jobbigt. JAg gillar att veta att här får jag vara trött för snart kommer det en nerförsbacke o.s.v. 4 kilometerna var riktigt tung (av någon oförklarlig anledning) så då betstämde jag mig för att endast springa 5km. Vilket egentligen inte känns som något bra beslut, det hade varit bättre att genomföra 6km som jag hade bestämt men låtit den sista kilometern ta den tid den tog!
1km 5.36
2km 5.39
3km 5.49
4km 6.08
5km 6.04
medeltakt 5.51 totaltid 28.56 medel bmp 139
För att anlysera passet så tog jag nog ut mig lite i början. Medeltiden var väl ok. JAg tror att jag ska ställa in min Garmin 305 att även larma när jag springer snabbare än 5.40 för att kanske orka ytterligare en kilometer under 5.50. Jag har aldrig använt den funktionen förr eftersom mitt problemaldrig varit att jag spungit för fort men nu gör jag nog det i början eftersom jag vill så mycker,jag vill verkligen öka mitt tempo.
När jag sedan kom tillbaka till campingen och skulle duscha så bestämde jag mig för att inte springa mer här i Malmö här i Malmö för äckligare dusch än vad det var här på campingen har jag aldrig sett!!! Så nu blir det väl vila......
Sen skulle det köpas nya löparskor! Men tyvärr så lyckades jag komma precis kl 18.00 för jag trodde de stängde kl 19.00 men det gjorde de inte.... så jag får komma tillbaka i morgon :-(
Efter en för mig lång shopping (jag har blivit så dålig på shopping) så hade jag fått jätte ont i min häl :-(

Dolomitrerna

Här är jag och springer idag. Höghöjdsträning alltså 1400möh. Sprang 5 km idag utmed en fors och mellan höga alper. Idag var det inte lika platt som det brukar vara när jag springer utan ganska kuperat och väldigt segt uppför i början av passet som jag faktisk inte uppfattade utan bara kände att "gud vad det är jobbigt är det absolut ingen syre i luften här". Redan innan första km var avklarad så tänkte jag "gud vad tungt" Men jag sprang på och vände när jag sprungit 2,5 km och då insåg jag att det hade varit ganska mycket motlut som jag hade sprungit i och nu var det lite lättare. Jag kände att ena foten gled om kring lite i ena skon men orkade inte tänka så mycket på det under passet. Första 2.5 kilomterarna var svinjobbiga men de sista var härliga.
1km 5.42
2km 6.01
3km 5.55
4km 5.54
5km 5.43
bmp 170 totalt tid 28.56 medeltid 5.51
Jag är väl ganska nöjd med passet. Jag landade ju trots allt på en medeltid under 6km/m och det känns bra och jag tyckte passet var riktigt tungt i början.
Nästa gång ska jag springa 6km är det tänkt på under 6km/m
När man kommer hem efter lpningen så är känslan väldigt tydlig "Jag älskar löpning" men under de första jobbiga kilometrarna idag var inte känslan lika tydlig :-)
Passet resulterade med en blåsa under en foten :-( men i morgon kommer troligen bara sitta i bilen så då stör den inte :-)

Strandpromenaden

Igår kväll blev det som jag önskade.Kjell skjustade mig till underbara byn Garda så jag kunde springa utmed stranden mot Bardolino genom Lazise och sen uppför det hysteriskt långa backen upp till campingen. Första 5 km flöt på bra med ganska jämn fart och jag kände att jag hade sprungit kortare sträckor med lite högre fart ett tag så jag försökte tänka på att idag skulle jag springa ytterligare 5km. Vid 7km så började magen krångla så då sjönk farten lite efttersom fokuset helt plötlsigt låg på att hitta en camping som man kunde låna en toalett på.  När jag väl hittade det så kom jag till tog den lååånga uppförsbacken vid. Jag är nöjd med min mil dels för att den var väldigt vacker men också för att jag kapade 3 minuter från förra gången jag sprang en mil. Jag har bara sprungit milen två gånger sen i maj och nu har jag ju tagit det lugnt med löpnigen ett tag. Jag tror att det inte kommer vara några probelm att komma under timmen på tjejmilen om nu hälen håller.
1km     5.54
2km     5.48
3km     5.49
4km     6.00
5km     6.00
6km     6.03
7km     6.28
8km     6.37
9km     6.35
10km   6.59
10.7km 5.40
Vilket gjorde att jag var ute och sprang i 1.05. Man ser tydligt på tiderna att det var vid 7km (när magproblemen kom) som jag börja tappa och att jag inte sprungit mer än 5km på länge men nu kommer jag straxt ge mig på 6km och då kommer det gå snabbare det är jag säker på. Det här var sista gången jag kunde springa vid Gardsjöns strand i år för nu är vi på väg upp i bergen för en liten vandring och där får vi se om jag kommer springa något och sen kommer vi bege oss mot Malmö där jag tänkte gå till löplabbet (där har de en affär som endast för tjejer) och köpa ny löparskor.


Njuter av de sista dagarna i Italien

Idag blev det först en långpromenad med familjen . Jag vet inte om man kan skriva om det i en träningsblogg eftersom tempo var ju inte jätte högt! Men det var iallafall 7-8 km som vi gick. Promenaden gick utemed vattnet där jag brukar springa. Jag lägger ut lite fler bilder på den härliga sträckan
Som ni ser så springer jag en väldigt härlig sträcka här i Gardasjön!

Idag blev det gymmet istället för löpning. Jag satt på den där cykeln som jag beskrev tidigare i 40 minnuter och gav järnet. I de sista 20 minuterna så la jag in flera längre tempoökningar så när de 40 minutrarna var slut så var även jag det. Titta så härligt gymmet ligger

Som ni ser så ligger gymmer fantastiskt fint. På dagarna öppnar de sidorna och man står nästan som ute fast det inte är lika varmt. Härligt alltså och härligt var även mitt pass idag. Svetten bara rinner och man är dyngsur utav svett när man går därifrån. Härlig känsla. Jag tror jag hinner gå dit en gång till innan vi åker.
Jag längtar faktiskt lite hem för att köra lite intervaller med min bästa springkompis som ger min löppass lite extra gläjde :-)men annars är ju allt fantastiskt skönt. Vi får se vad jag hittar på imorgon.
Som pricken över i så avslutade jag dagen med en väldigt god bruchetta. mmm

Jobbiga 5km

Jag kände tidigt att benen var tunga idag och att jag inte var riktigt ladda. Va konstigt det är när jag hade min löpträningsvila så längtade jag varje dag efter att få springa och den härliga känslan som infinner sig när man är i mål efter ett pass men helt plötsligt idag så kände jag mig bara lat och inte alls hade lust att ge mig iväg. Men nu när jag endast springer kortare sträckor så är det lättare att ta sig ut även dessa dagar för man vet att den där härliga känslan är endast en halvtimme bort och jag vet att jag inte tycker 5 km är så långt.
Väl iväg så är det ju skönt även om det kändes tungt hela vägen men när man tittat på mina km tider så gick det nog inte så långsamt iallafall eftersom jag är nöjd så länge jag har högre fart än 6 km/min tempo
1km 5.51
2km 5.32
3km 5.38
4km 5.48
5km 5.52
Vilket gav en meddeltid på 5.45/km. Jag är nog ganska nöjd med det passet iallfall. Jag hade kanske kunnat pressa mig lite mer de två sista km men de var benen var tunga.
Jag är grymt sugen på att springa milen innan helgens slut.Troligen så åker vi ifrån Italien och härliga Gardasjön på måndag. Det är så himla vacker strandpromenad här in mot Lazise förbi Bardolinon och upp mot Garda. Det är en mil upp dit och Kjell har lovat att hämta mig där om jag vill springa dit :-). Vet inte om det är dumt, om jag ska låta min häl vänta ett tag till med milen. Förövrigt så känns det mycket bättre med hälen, den känns helt okej men jag är rädd för att om jag överbelastar den igen så ängeär jag där igen där jag var för några veckor sedan när det t.o.m gjorde ont att gå. Men jag är iallafall väldigt sugen vi får de vad som händer...


Såhär "fina" var det länge sedan mina fötter var alla naglar på plats, inga blåsor och inget skav någonstans. Härligt

Ingen träning idag

Men jag vill gärna visa några bilder på hur här ligt det är där jag löptränar nu!Visst ser det härligt ut. Ytterligare en vecka har jag förmånen att springa här sen beger vi oss hem mot Sverige igenÄlskar den härsträckan

PB på 5km

Ytterligare en härlig dag har förflutit :-). Jag kom iväg till gymmet innan siestan, det är skönt att komma iväg innan siestan. gymmet har ingen aircondition men har öppna väggar och fläcktar som surrar. På förmiddagen så har inte solen hunnit att värma upp gymmet så mycket så då är det riktigt skönt. Det fläcktade även skönt utifrån. Dessvärre så var det ganska mycket folk där så crosstrainern var upptagen så jag satt mig på en annorlunda cykel som jag inte vet vad de heter men man sitter som i en stol och cyklar framåt och gav järnet i 30 minuter. De sista 10 minutrarna körde jag dessutom intervaller. Jag cyklade allt vad jag kunde i 1 minut och vilade i 1 minut. Kanske inte någon jätte genomtänkt intervall men det kändes bra och jag var helt slut efter att ha gett allt vad jag hade i en halvtimme.
På kvällen fick jag även till ett underbart men jobbigt 5km pass. Efter mitt problem med hälen så har jag bara sprungit kortare sträckor på 4 km men idag tänkte jag att jag skulle prova 5km, jag måste ju trots allt komma upp till milen sinom tid eftersom jag ska springa tjejmilen om 1,5 månad. Eoförsig så känner jag mig inte rädd för milen! Så nu gav mig ut och tänkte nu ger jag järnet iallfall i 4km så får vi se vad jag har kvar den sista. Det gick jätte bra! Eomed att jag nu springer kortare sträckor så tror jag att jag lär mig att pressa på lite mer under den korta tiden vilket jag hoppas ska ge mig snabbare ben så småningom :-).
1km   5.42
2km   5.26
3km   5.38
4km   5.40
5km   5.57
Tänk att jag klarade att spring en hel kilometer i 5,26 tempo och ändå klarade två till i bra tempo. Sista kilometern är lite jobbigare det är lite uppför. Jag är så super nöjd. I vintras så sprang jag intervaller med dessa tider i typ 4 minuter :-) Jag har liksom fastnat i ett 6.00 tempo så allt som springs snabare känns jätte bra och här har jag legat jätte länge typ nästan ett år, det beror nog på att jag inte är så bra på pressa mig men jag hoopas att jag ska bli bättre på det och att jag iochmed det kommer få upp lite mer fart. 6 minuter tempo känns skönt men jag har läst någonstan att det ska inte vara skönt att springa 5 km det ska kännas överallt eftersom det är en kortare sträcka så nu har jag försökt tänka på det när jag springer. Ge järnet!!!
Jag är mycket bättre på att pressa mig på att pressa mig på distansen.
Nu ska jag bara klara att springa ytterligare 5 km i samma tempo, ojoj hur ska det gå just nu känns det omöjligt men jag har ju lite tid på mig och då känns det inte lika omöjligt. Jag ska iallafall göra mitt bästa för att klara milen under timmen! Jag hoppas hälen håller

Bra dag :-)

Som sagt en bra dag träningsmässigt!! När vi vaknade sent om sider och vi ätit frukost så bestämde jag mig för att  hinna till gymmet innan siestan. När jag kom till gymmet så var det 35 minuter kvar till siestan så det var bara att försöka köra järnet dessa minuter! Det gick bra, jag hade lite högre belastning på crosstrainern än vad jag brukar. Kom hem och var helt slut. Så himla härligt. Jag hade även ambitionen att försöka springa en kort sväng på kvällen, 4km. Det var lite svalare på kvällen än vad det brukar vara så jag bestämde mig för att ta mig en kort sväng. Det var så himla härligt. Solen höll på att gå ner på andra sidan alperna och jag höll ett bra och skönt tempo utmed Gardasjöns strand. Att springa gör mig GLAD! Gå på gymmet känns lite mer som ett nödvändigt ont som man helt enkelt måste göra för att bli en bra löpare. Jag måste förövrigt bli bättre på min styrketräning annars åker jag bara på en massa skador har jag märkt..... Idag kändes min häl mycket bättre men jag känner direkt om jag har gått i ett par skor som inte har stötdämpning så just nu kan jag bara ha min slip in med ordentlig sula och mina löparskor. Hur kul är det???? Jag vill så gärna springa även om det bara bllir korta rundor nu p.g.a av att jag är rädd om hälen. Men jag försöker tänka så att jag kanske kan få upp farten lite nu om jag vet med mig att jag endast ska springa kortare sträckor. Förrut när jag ofta sprang över milen så kändes det så meningslöst att springa 4km men nu känner jag att jag måste starta försikgt med lite kortare sträckor och då kanske kan ligga på lite högre fart.
Mina tider
1km 5.52
2km 5.37
3km 5.23
4km 5.58
Riktigt nöjd med tiderna på 2-3km

Crosstrainer

Jag kan ju inte slöa en dag som denna, min första dag som bloggare ;-) .Så jag gick upp till upp till  Gymmet här på campingen och tog 30 minuter på crosstrainern, kanske inte jätte länge men det kändes bra och klockan blev en del innan jag kom iväg. Gymmet ligger insprängt mellan poolen, tennisbanan och barnklubben så det finns alltid något att titta på och kan alltså få tankarna att tänka på annat än att det faktiskt är 33 grader ute.Solen sken från klarblå himmel och faktiskt så  fläktade det lite. Underbart!!! Imorgon planerar vi höghöjdsbana och så ska jag springa på kvällen om nu jag inte skadar mig på höghöjdsbanan. Jag längtar riktigt efter att få springa i morgon igår sprang jag ju 4 km och det kändes bra så jag tror att jag ska prova 5 km i morgon. Det är såååå härligt att få förmånen att springa här i Italien utmed Gardasjöns strand, det är det vackraste stället man kan springa på enligt mig.


Min träningsblogg

Detta är tänkt som en huvudsaklig träningsblogg och kommer alltså inte handla så mycket om andra saker i mitt liv men ibland så går ju saker i varandra så ibland så kanske lite andra grejer tas upp också. Mitt mål med min träning är närmast att klara av att springa Tjejmilen under en timme  och till våren så har jag anmält mig till Göteborgsvarvet som jag även i år genomförde på 2.20. Mitt största mål med min träning är att jag ska må bra och men visst vill man prestera mera hela tiden också. Dessvärre så är jag väldigt dålig på att pressa mig hårt så därför så utvecklas jag kanske inte så snabbt som andra eller vad som är anlednigen. Jag kan iallafall konstatera att jag mår bra av att träna och då framför allt springa. Nu har jag lite prolem med min vänstra häl, så nu när jag skulle kunna springa hur mycket som helst så måste jag använda mig av allternativ träning som inte alls känns lika rolig men jag försöker så gott jag kan. Idag har jag ännu inte gjort något vettigt på tränigsfronten men funderar på at gå upp till gymmet här på campingen och köra lite crosstrainer. Igår kväll sprang jag endast 4 km för att se hur hälen kändes(jag har haft en vila från löpningen i ca 3 veckor för att vila hälen) och tyckte det kändes bra både i går och idag men helt återställd känner jag att den inte är. Så tanken är väl nu att inte springa mer än varannan dag och kanske inte så långt som jag brukar utan ta det lite lugnt.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0